maria montazami chokladmousse!

nu tänkte jag vara snäll och ge er ett recept från maria motazamis kokbok!
det var denna chokladmousse jag och mathilda gjorde när vi skulle till moa!
resultatet blev suuuper!

4-6 portioner

200g choklad, max 60% kakao
3dl vispgrädde + mer till dekoration
2 äggulor

tips: du kan blanda vit och ljus/mörk chokladmousse (vi har endast använt oss av vit choklad)


1. smält chokladen över vattenbad. ställ åt sidan och låt svalna i cirka 10 minuter.





2. Vispa uder tiden grädden så att den tjocknar, men passa, den ska vara lite lösare än när du använder vispad grädde till tårta.




3. Rör i en äggula i taget i chokladen med kraftiga tag.




4. Vänd i grädden och rör så att moussen blir luftig och slät.



5. häll upp i fyra glas ocg ställ i kylen i max 30 minuter innan servering.

tips: garnera med vispgrädde och strimlade godisar!





RESULTATET!:






LYCKA TILL!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0